Naravuri pescaresti si natura Deltei de la Murighiol
Turism pescaresc

Naravuri pescaresti si natura Deltei de la Murighiol

Intr-un tarziu, pe la inceputurile lui septembrie, ma primenesc si eu cu aerul Deltei. Hotarasc cu familia ca dupa o zi, doua pe la munte, sa ne abatem putin si prin Delta Dunarii. Eu unul, eram in blockstart, numai la gandul ca…In acest articol, vreau doar sa punctez cateva aspecte, de ordin general al modului de petrecere a timpului, de cazare si bineinteles, preparatele din peste, unul din motivele principale care ma aduceau aici.

Cazare si masa

Daca ati ajuns prin Dunavatul de Sus-Murighiol, incercati sa cautati locatia ”La Bogdan” sau la Chimistul… Undeva la iesire spre Tulcea sau capatul lacului Murighiol. Nimic nu va face mai placuta decat desfatarea culinara cu care te pricopsesc gazdele de aici, locatia curata si ingrijita, un complex pentru care eu sincer, as lasa la o parte orice resort. Borsul de  peste, plachia de crap, saramura sau pestele prajit, servite pe pontonul complexului, in aerul curat si rasfirat de smocurile de stuf al canalulului ce duce spre lac, va face inca odata dovada unui loc pe care in sfarsit, l-ai gasit!

Excursii in Delta

Daca tot esti pe val si cauti sa dezlegi cat mai adanc tainele biosferei sau calatoriilor prin Delta, tot aici bati palma cu cineva abilitat sa faca acest lucru, contra unei sume de 60-70 lei/persoana. Bineinteles, de preferat sa fie macar 5-6 persoane. O excursie care dureaza in jur de doua ore insa vorba romanului sau din punctul meu de vedre, Face toti banii!!!

Toata treaba este sa stii ce cauti, motivul pentru care te afli in aceste locuri si sa ai puterea sa apreciezi efortul pe care NATURA inca il mai depune pentru a reconstrui ceea ce multi oameni incearca sa distruga. Inca!!! 

Pescuit si relaxare

In ceea ce ma priveste, cu pescuitul am lasat-o mai subtire. In verva mea de a ajunge in Delta, am uitat de permisul de pescuit, de taxe si alte cele. Am fost indrumat de alti oaspeti ai pensiunii sa merg pe Murighiol. Asa ca m-am limitat doar la a-mi lua micul arsenal format dintr-un feeder si o varga, si am purces in limita resonsabilitatii la capatul Murighiolului, pe lac, sa-mi satisfac mendrele, incercand cu ardoare sa impac si latura caracteristica a pescarului. ”Capturile” au constat doar in babuscute si mici bibanusi, insa cu toate acestea, placerea a fost mult mai mare, tinand cont de aspectul locurilor in care ma aflam, de timpul superb si mai ales, vigoarea si frecventa trasaturilor…Eram intr-adevar acolo unde imi doream…

Cand in sfarsit soarele incepe sa faca loc astrului de noapte, aici, in Delta Dunarii, vei avea parte de apusurile cele mai spectaculoase traite si vazute. Pasarile incep sa-si faca incet loc spre cuiburile sau locasurile de noapte, cate o egreta inca mai spera la o mica ”ciuguleala” la rasul apei ori cate un pelican batran, se lasa usor prin stuf, la vale, pe bratul Murighiolului, dupa o zi in care ”capturile” au intarziat sa apara. 

Si daca tot nu te-ai saturat de pescuit, aici, la Chimistul, iti poti incerca norocul de pe ponton sau dintr-o barca ce sta legata de ponton, asteptand ca de-obicei, marea captura. Insa pentru noi, una dintre cele mai mari capturi, este clipa din viata pe care o traim din plin, lucrul pe care ni-l dorim si il vedem intemeiat. Oriunde am fi, haideti sa ne bucuram cu totii, oriunde ne-am afla,in orice conditii, de PESCUIT SI NATURA

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.