Turism pescaresc

Din dragoste pentru Delta, cu respect pentru natura

Pescaturismul, un concept nou pentru unii, mult asteptat de altii si deja prea bine cunoscut de cativa impatimiti ai naturii, ecosistemului si pescuitului. Perioada 28-30 august 2015, momentul in care cea de-a cincea editie a festivalului Rowmania Fest, este un nou motiv pentru care iubitorii Deltei isi pot petrece cateva zile in compania naturii, a concursurilor si bineinteles a satisfactiei de a privi ecosistemul in toata splendoarea.

Festivalul organizat de Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23, Consiliul Judetean Tulcea si Primaria Tulcea, permite iubitorilor de turism sa crerceteze poarta catre Delta Dunarii incepand din Tulcea.

Programul Rowmania Fest

In alta ordine de idei, daca ar fi sa dau o definitie a pescaturismului, ceva ce as imprima pe un tricou oficial, as spune doar ca acest concept este unul pur, demn de salutat si definit complet:

Din dragoste pentru Delta, Din respect pentru natura

Din pacate, multi turisti inteleg clipele petrecute in Delta Dunarii doar incercand sa prinda cat mai mult peste pentru acasa, sa distruga locuri in care campeaza si sa polueze cu lucruri si gunoaie aruncate la intamplare.

Trist, insa acesta este crudul adevar. Doare destul de tare si este nefiresc ceea ce se intampla. Si pescaturismul poate avea deznodamant benefic in ceea ce priveste modul de abordare si respectare a regulilor din natura, prin programul de educare Eco Delta Dunarii

pescuit Delta

Cred ca oricine este curios si hotarat sa pescuiasca limitat, sa pregateasca vintirele de pescuit, sa petreaca timp in natura in jurul ceaunului cu bors de peste pana la sfarsit si sa asculte povesti mai mult sau mai putin pescaresti. Lucruri care sunt posibile doar in cadrul acestui program de Pescaturism.

Pana la urma, Delta este locul ideal pentru acestea, locul in care bateriile fizice sunt puse la incarcat, psihicul va lucra, realizand ca este mult mai greu sa intretii si sa mentii natura, insa ai parte de satisfactie si implinire atunci cand lupti Din dragoste pentru Delta, din respect pentru Natura.

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.