Turism pescaresc

Aventuri montane

Nu am fost niciodata sa pescuiesc intr-un rau de munte, la altitudine mai masiva. De multe ori, auzeam cate o povestire despre pastravi prinsi pe lacurile reci de munte ba urmaream o emisiune de pescuit,  a caror protagonisti si-au incercat norocul chiar la Balea Lac ( bineinteles cu aprobarea diferitelor filiale si organizatii care permit si fara nici o indoiala , catch&release) . Principalii actori erau bineinteles, pastravii, acesti frumosi si stralucitori pesti care ar rasfata sufleteste orice pescar de fly fishing si nu numai. Sa fiu sincer, nu m-am gandit niciodata , in cate locuri si pe la cate lacuri de munte am avut ocazia sa vad,  sa pescuiesc si nici nu am avut sculele necesare.

Fiind un pescar, amator, bineinteles, de peste pasnic, omit sa imi pun cate ceva din putinele momeli de rapitor pe care le detin . Eu mi-am incercat norocul in special la unul dintre rudele de campie a acestui frumusel , si anume cleanul .  Este singurul dragut care iti mai inveseleste sufletul atunci cand pescuiesti pe un rau…
Dupa cateva vacante petrecute la mare , m-am gandit ca muntele ar trebui sa urmeze fara doar si poate. Cum aveam un prieten la Ploiesti, acesta mi-a propus sa ne intalnim intr-o zona mai reconfortanta de pe Valea Prahovei. Cu toate ca ma indoiam de posibilitatea unui pescuit acolo, am hotarat ca Sinaia va fi o idee buna pentru un sejur la munte. Practic, nu vroiam decat sa ma relaxez si sa ma cazez intr-un loc potrivit dorintelor mele si a familiei. Stiu ca o pensiune face toti banii si pentru altii inseamna libertate deplina, insa prietenul meu mi-a recomandat Rowa Dany,  acest hotel din Sinaia, unde garantat imi va fi pe plac, cu un En-suite inclus , parcare, jacuzzi, piscina si bar, optiuni pe care cateodata ti le doresti si nu te poti bucura.

Cum dupa o zi de avantat prin frumoasele locuri si poteci de munte, dupa ce l-am vizitat pe Enescu pe Cumpatu, dupa o vizita la Muzeul Rezervatiei Naturale,  imi place sa savurez o bere rece pe terasa hotelului , incerc sa-mi fac diferite idei despre posibilele , viitoare destinatii unde ne-am putea destinde .
hotel sinaia
Aflu de pe Centruldepresa.ro si alte locuri in care sezonul estival poate fi petrecut in cele mai frumoase si spectaculoase locuri din Romania. Aici oricine poate beneficia de serviciu gratuit de rezervari , cu plata direct la hotel si confirmarea rezervarii pe loc.
Cu toate acestea , nu am uitat de pescuit si am aflat ca se poate pescui intre Sinaia si Busteni, pe Prahova. Cred ca am sa dau o fuga sa-mi ostoiesc nevoia de pescuit si natura , nu ?
raul Prahova

Advertisement

One Comment

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.