Stop Braconaj

Viata Parcului Natural Vacaresti

La o aruncatura de bat de Bucuresti, in ciuda a multor mizerii din perioada comunista, prinde viata un ecosistem cu intinderi de vegetatie, ochiuri de apa si salcii, stuf si pasari, toate acestea numai bune in dezvoltarea unui mediu natural si onorabil. Acesta este Parcul Natural Vacaresti.

Fauna, vegetatia si flora atat acvatica cat si cea de suprafata, pare sa se fi incapatanat sa nu cedeze, provocand o explozie de lumina verde, de ecosistem viabil cu toate elementele necesare lantului trofic.

In ciuda pastrarii sau reamenajarii acestui loc, se pare ca oricand, cautatorii de chilipiruri si braconierii dornici de pescuit ilegal sunt pe val, planuind cu tot dinadinsul sa lase fara viata orice loc ce respira. Astfel, aici se braconeaza ca la usa cortului, se golesc resurse de viata, se intind plase, dupa bunul plac al fiecaruia.

Vezi clip braconaj

Politia nu poate interveni decat prin avertismente. Aici se pune intrebarea: De ce ???

Ei bine, asta ne intrebam toti si credem ca doar birocratia poate intarzia un ordin al unui regim de protectie al acetui parc natural. Cu toate ca nu doar aici cred ca ar fi buba. Cea mai mare hiba este lupta si goana dupa ciolan. Cel mai usor ne este sa credem ca ”cei de sus” inca nu au o confirmare asupra unui fapt. Stim si noi, ceva de genul: Si noua ce ne iese?

Vezi mai multe despre Parcul Natural Vacaresti

parc natural vacaresti

Advertisement

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.