Metode de pescuit

Pescuitul la Match

Match fishing de demult

Una dintre metodele de pescuit care incepe sa ia amploare si la noi, este pescuitul de finete intre care enumeram match-scheffield, pescuitul la feeder, rubeziana, bologneza,etc. Dintre toate , cred ca cea mai mare placere pentru cei care au inceput pescuitul cu o simpla varga, le va face mare placere sa stie cate ceva despre pescuitul la match.

Acest tip de pescuit, da posibilitatea pescarilor sa lanseze montura cu pluta la o distanta mai mare, tocmai pentru a gasi pestii care uneori , pe canicula verii, stau in apa rece si adanca. Mai pe inteles, montura pentru pescuitul la match consta in realizarea practic al aceluiasi ansamblu fir,plumb,carlig si pluta ca la undita.

Dar pentru ca lanseurile sa fie cat mai lungi, este clar ca se vor folosi plute mult mai grele ca cele de varga.

 

  • Lanseta de match, este disponibila in diferite lungimi, ideal de la 3,90 m pana la 4,2-4,5 m, un numar de la 12-16 inele, in functie de
    match fishing

    distantele si pestii vizati la pescuit

  • Mulineta, va fi una mai mica (micro),  tambur cu diametru mare, pe care sa incapa maxim 100 m fir 0,16-0,20 mm.
  • Pluta, de tip wraggler, lunga de 20-30 cm, este de obicei lestata prin continutul unor discuri pe corpul sau, care se pot anula sau adauga. Plutele de match au de obicei o greutate de la4-25 gr.
  • Firul va fi obligatoriu subtire, 0,16-0,18, de tip scufundator, pentru ca vantul si valurile sa nu influenteze pescuitul
Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.