Nade si momeli de la Senzor
Nade si momeli

Nade si momeli de la Senzor

Cand aducem vorba de pescuit, din start ne zboara gandul la cele mai bune, cele mai eficiente si cele mai minunate si prinzatoare nade si momeli. Bine, pe langa factorul principal, balta, fara de care nu am avea unde sa verificam eficienta acestor mosmoande. Precum stim cu totii, dorim sa fim promotorii sau macar fericitii formulelor de varf al nadelor si momelilor perfecte. Dar dupa cum spunea un mare pescar, nici pescuitul nu este stiinta exacta, la fel cum nu exista nici nada perfecta.

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, nu cred ca tot ce e scump e si calitativ, sau ma rog, prinzator. Parerea mea, nu dati cu pietre…mari!😜 De multe ori nu prea am timp sa imi fac din timp amestecul de nadire acasa si caut varianta cea mai simpla, shoppingul. Pe net, gasesc destule oportunitati insa de ceva timp, cand o tai din fuga pentru 24-48 ore, prefer sa poposesc asupra forfacelor, alegerea si cautarea locului de pescuit, localizare, optand sa cumpar doua galeti de amestec cu seminte de la Senzor Planet, in functie de ”cerintele baltii, anotimp, mod de nadire, etc. Unul din amestecul mai ”hotarator” a fost cel cu seminte, fermentat..

O alta idee pe care am intalnit-o in ultimul timp, este nada umeda, mai reprezentativa pentru cei mai comozi, sau de ce nu, poate dupa o reteta bine stabilita, pe care noi, pescarii nu am reusi sa o preparam cu exactitate. Eu am folosit desori in partidele de pescuit, pe momitor, nada umeda crap-caras, care este fara indoiala o solutie pentru un pescuit rapid, fara sa te mai gandesti ca n-ai timp pentru o mamaliga, umectarea nadei…

Nu este de lasat in urma nici pescuitul la caras cu porumb artificial, dar nici cel la ten cu faimoasele alune tigrate, nada si momeala pe care orice pescar le foloseste dupa buna lor oranduire, in functie de stiinta sa de ”profesor”…😜👍 Personal, pescuind mai mult la feeder, obisnuiesc sa merg pe momitoare method sau momitoare cu tija. Si aici, pe langa pop-up-uri sau diferite wafters-uri, folosesc cu succes si porumbul artificial cu diferite arome.

Unii vor fi Gica Contra, altii vor fi in asentiment, ideea este ca o nada, daca este umectata si folosita corect, o momeala, echilibrata corect, cu putin optimism din partea pescarului, vor da intotdeauna cel putin 50% din rezultatele propuse la inceputul unei partide de pescuit. 

Numai bine si Fire Intinse tuturor!!

PS: Nu ratati reducerile de pe pagina SENZOR PLANET
Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.