Cu pluta

Amintiri din vara

Cten la varga

Luna iulie la inceput si cum nu ma pot abtine sa aud de pescuitul la pluta si sa nu aplic, urmez  neaparat sfatul unor tovarasi care ma indruma spre un loc , drag mie , spun asta deoarece prezinta ,, valoare sentimentala,, daca stau bine sa ma gandesc ca este unul dintre locurile unde taica-miu ma lua , mai fortat, mai obligat la pescuit atunci cand de-abia invatam sa tin in mana o varga. Barajul Puscasi, unde acum vreo doi ani era fara pic de apa datorita reparatiilor la dig, acum duduia de gura targului ca este plin cu ten si ciortan la kil, si se prinde la undita de numa’.

Imi pregatesc ,, menajeria de pluteala,,( fir,plumbi, plute,carlige),   o varga de 7 m, nu dau nume sa nu fac reclama, si hai la undit.

Deja spun altii ca locurile sunt ocupate, este mai la amiaza , da deh, asta-i treaba, nu vii cu noaptea-n cap, nu prinzi ,, locul al mai bun,, Intru cumva vreo doi,trei metri in apa, porumb la conserva pe carlig si da-i bataie. Drillul cu un ten sau un ciortan la varga, va asigur ca nu se poate compara in nici un fel , cu nici un altfel de dril . Ciocanelile erau mult mai rare, caraseii nu mai puteau manca boaba de porumb si cel mai mare tremur il aveam atunci cand pluta o lua la sanatoasa inspre mijlocul barajului. Mi-am facut toata damblaua in dupa amiaza aceea , ciortaneii si ctenii si-au facut datoria, varga s-a indoit in toate stilurile si am ramas placut surprins despre o experienta de care nu mai avusesem parte cam demult…

Advertisement

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.