Util la rapitori

Lingura si stiuca

Stiuca , unul dintre cei mai populari si cautati pesti rapitori , face , nu rareori, deliciul pescarilor, mai ales cu privire la modul de atac si spectacolul oferit in timpul drillului. Cu toate acestea, pentru a fi gasita, pescarul face eforturi foarte mari pentru a o localiza. In perioada rece, este mai energica , datorita faptului ca ceilalti pesti isi ingreuneaza metabolismul  fiind catalogati drept prazi mai usoare.  Odata cu incalzirea apei, isi va schimba locul mereu, cautand locul unde oxigenul este tot mai prezent.

stiuca-malin

Unul dintre cei mai experimentati dintre pescarii de spinning din Romania, Malin Musatescu, prezinta cateva oscilante si spinnerbaite-uri cu care poti dobandi sau atrage atentia stiucilor viclene.

Spinnerbait category
Spinnerbait ShallowKiller
  • Dardevlet – lingura de 22 gr, cu o lungime de 7 cm si grosime de 1 mm.  Indicatia  de folosire este de a fi jucata mai des deasupra substratului sau cu pauza dupa o evolutie de cativa metri, pentru a lasa timp stiucii sa se apropie si sa o apuce.
Dardevlet

 

  • Dam Effzet – Cu un corp de 6,5 cm, latime de 3 cm si grosime de 2 mm , aceasta oscilanta este recomandata sa fie folosita pe ape cat mai adanci, 5- 6 m, cu mici impulsuri si pauze cat mai lungi, aproape tarata pe substrat.
Dam Effzet

 

  • Uto   –  O oscilanta prevazuta cu doua ancore, folosita prin pompaje cat mai scurte, ceea ce duc la ridicarea oscilantei de pe substrat, urmate de pauze de revenire si repetarea acestui ciclu .
Uto

 

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.