Cu ce dam la biban
Util la rapitori

Cu ce dam la biban

Cu ce dam la biban…

Toti stim din experienta ca perioada cea mai propice pescuitului la rapitori este fara precadere  in anotimpurile reci.  Si unul dintre cei mai nebuni rapitori la care ne asteptam sa-i prindem este bibanul.

Asadar , stim cu totii ca hrana lui se bazeaza pe pestisorii mici ( obleti, rosioare) si bibanul este intr-o miscare continua pentru a-i cauta sau urmari.

De stiut insa este faptul ca atunci cand am avut o captura intr-o parte a baltii, merita sa mai incercam cateva lanseuri in acea zona. Dintre momelile ( nalucile) cele mai potrivite in prinderea vargatilor se pot enumera :

  • Spinnerbaitul – Are un mare avantaj  atat ca este ademenitoare , poate acoperi o zona foarte larga ,dar prezinta si usurinta schimbarii jigului si ajustarea la valoarea optima. Se foloseste ridicand usor naluca  dupa care se stopeaza scurt, se lasa in coborare  dupa care se reia procesul . Dintre nalucile de acest gen se pot enumera racusorii, gruburile.

 

  • Voblerul -Prin forma izbitor de asemanatoare cu a micilor pestisori, voblerul poate aduce asupra sa atacuri de toata frumusetea si surprinderea pescarilor. Prin culorile variate si echilibrarea corecta, se poate face prezent in orice mediu in apa, bradis, plauri.

 

  • Jiguri si Microjiguri -Dimensiunile mici ale acestor naluci ( 1-3g, 0,12-0,16 mm), dau posibilitatea de o prezenta mai eficienta in locurile si fundurile apelor cu mal , unde naluci sau jiguri mai grele s-ar afunda. putem avea posibilitatea sa inspectam mai atent si sigur zonele cu bradis, acolo unde vom gasi bibanii mai seriosi. Cu aceste jiguri se pot echipa  gruburile, twistere,etc.

 

 

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.