Alegerea unei lansete de spinning pentru micii rapitori
Util la rapitori

Alegerea unei lansete de spinning pentru micii rapitori

Anotimpul rece si-a facut si isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult, asa ca majoritatea pescarilor ne cautam de treaba printre mosmoandele si celor trebuincioase hobby-ului. Fie ca pescuim la crap, la feeder, la match sau la pasnic in general, unora dintre noi ne este tot mai greu sa ”urcam sculele in pod”. Asa ca, ne propunem o alternativa mai interesanta de a iesi in aceasta perioada. 

Pescuitul la rapitor nu inseamna doar stiuci din Delta, salai nebunatici sau somni capitali. Daca vrem o distractie, ne putem avanta usor pe raurile din apropiere, lacurile in care stim ca isi zvacnesc corpurile luxoase bibanii, clenii sau chiar strapii si marlitele.

Daca chiar nu dorim sa investim mare pret pe scule, si nu suntem chiar campioni la cheltuit, putem sa ne incadram intr-un buget minim pentru a ne hotara la un combo usor, aproape UL (ultralight) pentru a porni pe malul baltii in cautarea nazdravanilor de mai sus…

Ca si lanseta, as propune LANSETĂ PESCUIT LA RĂPITORI WIXOM-1

– Lungime: 1.80 m

– Spaţiu ocupat: 0.95 m

– Număr segmente: 2

– Greutate: 115 g. Putere: 2 g

– 10 g – Material: Carbon

– Acțiune: Progresivă

Vezi mai multe detalii despre Lanseta Wixom-1

Bine, lungimea lansetelor si rezerva de putere ne-o putem alege in functie de locurile de pescuit sau tipul de pescuit. Spre exemplu, daca pescuim pe rauri, pe maluri inguste, cu vegetatie, copaci, ne va fi mult mai folositoare o lanseta scurta. Dealtfel, in partide de street fishing, la drop shot, acestea sunt cele mai indicate. 

Mulineta de spinning aduce al doilea factor de forta in combo-ul nostru. In acest sens, as prefera ca in pescuitul light si ultralight, sa nu folosesc mulinete mai mari de 2500. Chiar si asa, mi se par mari, as spune ca limita este intre 1000 si 1500. Atat pentru echilibrul ansamblului dar si pentru a simti cat mai bine jocul nalucii si inteparea pestilor…

Si iarasi, aici intervin si celelalte accesorii, nalucile si firele pentru tipul de pescuit, eu prefer in general firele subtiri, de 0,16 mm cu un inaintas de fluorocarbon de aprox 1 m, pentru a avea o rezistenta mai buna si sa nu stric nici ”joaca” voblerului sau nalucilor in general. 

Pana la alte articole despre voblere, modul de evolutie, unde si cum pescuim la rapitor, va doresc Fire intinse !!

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.