Povestiri pescaresti

Stroiesti, sfarsit de Rapciune

Este sfarsit de septembrie si a doua zi se anunta pronuntat de calduroasa. Sa profitam zic si cu al meu ‘al batran, ne hotaram sa mai purcedem cumva pentru inca o zi, spre mirifica lume a baltilor ce isi asteapta musterii linistite, inainte sa ne apuce inghetul de pe intinsul iernii ce sta sa vina… La Stroiesti am mai fost, insa taica-miu nu a dat inca prin acea batatura. Asa ca fara sa mai alegem, am decis ca acolo va fi destinatia de pescuit ce avea sa ne ”racoreasca” pentru inca o zi, in acest an…

De dimineata, cerul parea sa ne faca o primire prietenoasa prin bleumarine-ul sau inchis si rascolit cumva, intr-un colt, de galbenul astrului solar ce sta sa ne ureze bun venit. O ceata mai persistenta se dezvaluia la firul apei, si incet incet, dimineata pare sa-si intre in drepturi depline.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ne cautam un loc numai bun de sezut pe zi si ne apucam de cicalit la scule. Fiecare, cum stie mai bine. Tatal meu baga patru. Doar pentru al mare.. Cu bob, cum stie el ca se prinde cel mai bine. Nu este chiar o balta in care sa se pescuiasca doar sportiv si nici exclusiv cu sintetice…Merge orice. Vierme, bob, atat ca nada cat si momeala…

Eu sunt hotarat sa merg pe feeder. Doua imi sunt mai mult decat de ajuns si nici nu ma mai obosesc sa aplic la alt stil. Am o nada de la Haldorado si ceva boabe (plastice) tot de la acelasi producator, in diferite arome. Aleg sa le pun pe spin si sa dau una cu momitor si alta pe Method Flat. Nu, nu sunt un mare fan Dome Gabor, insa asa mi s-a parut mai corect de abordat. Aveam de a face cu un substrat usor malos pe ici colo, dar si mai tare prin alte parti.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pana la urma, toata partida s-a soldat cu un crapusor de 3,200kg la mine, pe feeder si …doar atat. Asta daca nu mai pun si carasul ala ratacit, ce s-a agatat cand imi trageam un feeder din apa. Bineinteles, obiectul partidei il face ca intotdeauna, asa cum ne-am obisnuit amandoi, iesirea pe balta.

Daca ar fi sa tinem cont ca nici mie nu mi-a parut rau anul trecut, prin octombrie, cam pe aceeasi vreme, in alta locatie, cand el….

SAMSUNG CSC

Advertisement

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.