Patroni vs pescari, sub respectul si efectul unei Ordonante
Despre una, despre alta

Patroni vs pescari, sub respectul si efectul unei Ordonante

Acum ca am observat cum se mai implica ”organele” in a gestiona cazurile si timpurile virusate de Covid, hotararile Guvernului laolalta cu Ordonantele, consider ca ar trebui sa ne implicam si mai mult in a capata oarece putere si forta pentru sezonul care va fi si cand va fi.

Observam cu totii ca s-a stipulat un articol permisiv pescuitului, insa doar celui comercial. Eu unul, am pus-o pe seama sezonului de sarbatori, cu dezlegarile la peste si cu migrarea scrumbiei cea atat de pretioasa si gustoasa. Pentru ca doar acum este momentul pentru a se aproviziona cherhanalele, magazinele si micii intreprinzatori. 

Sursa Foto – https://www.tlnews.ro/

Si iarasi, am ramas pe dinafara, noi, cei care prin obicei, stam la cel putin zece metri pe standurile de pescuit, spre deosebire de cei care pescuiesc comercial, inghesuiti la plasa si navoade. Alta dovada ca ”primenirea Statului” e mai presus de doleantele cetatenilor si poporului.

Cu toate astea, vad multe postari, cu pescari, cu balti deschise, patroni care incurajeaza pescarii sa vina la pescuit, doar in interesul propriu, pentru pricopseala, fara sa se gandeasca de unde vine acel om, ce amenda risca un amarat pentru o partida de pescuit si poate pentru ca acel patron a postat ca este voie la pescuit, o dezinformare care il va costa pe pescar multe partide de pescuit pierdute in zadar. Si da, este adevarat ca nu ma tine nimeni in casa, dar nici sa risc pe barba mea o partida, care sa ma coste…

Si atunci, ma intreb daca nu ar fi mai ok, pentru mine ca cetatean si dumneata, ca entitate si persoana juridica, ca patron sau concesionar, sa te opresti putin din activitatea ta, sa ne dai o sansa si noua celor care vom veni candva la tine sa iti platim pentru o partida de pescuit?

Nu este mai echitabil ca macar acum, in conditiile actuale, sa inchizi balta, sa nu permiti accesul la pescuit, si sa demonstrezi ca ai macar putin respect pentru noi, astia mai amaratii care in prostia noastra, ne chinuim cu greu sa stam acasa si sa respectam o lege?

Advertisement

2 Comments

Post Comment

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.