Despre una, despre alta

Dogoreala din masina

Am avut de cateva ori experiente dintre cele mai neplacute in timp ce eram pe balta, la o partida de pescuit scurta sau cand pur si simplu mi-am uitat umbrela sau scaunul.  Nici nu va pot spune cat de mult asteptam cate un nor, sau lasarea serii pentru a ma racori. Si tot spuneam mereu ca am sa ma interesez de felul unei folii auto si cat mai omologata . De la ce m-am luat ???

Bineinteles, toate se intamplau cand era vara, cald, canicula si unde pe balta nu exista nici macar un bat care sa faca umbra. Si eu, fara umbrela, fara scaun, doar cu o palarie sau dupa caz, uituc cum sunt , cu un tricou legat ca o bandana pe cap. Si atunci, unde in alta parte m-as fi putut adaposti, cand nici pestele nu prea avea activitate si eu nici acasa nu m-as fi dus.

Singurul loc mai racoros ar fi trebuit sa fie in masina. Dar degeaba incercam sa fac curent, sa deschid geamurile si sa cu AC-ul si motorul pornit nu prea mi-ar fi dat mana sa stau prea mult. La cum sunt preturile la carburanti acum…

Si senzatia de topire instant, in care simteam ca pieptul imi este apasat de o entitate nevazuta, era tot mai mare, imi venea sa-mi pun lada frigorifica in cap, sa imi torn apa rece peste tapiteria masinii si sa ma intind precum rama dupa ploaie.

Acum ceva timp, ( cum tot patitul este priceput) in timp ce eu ma terfeleam ca rama prin masina de duhneala si zapuseala, un nene , mai ca nicisimulator_1 nu iesea din masina, la intervale destul de lungi , sa mai verifice momeala sau doar la cate un tipat al avertizorului.  M-am dus mai aproape si motorul nu scotea nici un sunet. Era clar, omul ori era prea obosit sa mai simta caldura ori avea ceva vreun AC la baterie.

Cand a iesit din masina , fara nici un gram de retinere, m-am dus si l-am intrebat ( atat eram de zapacit de caldura) cum rezista. Razand, m-a invitat sa stau putin in masina. Ce sa mai vorbim. Era un Rai pe malul baltii. Abia acum intelegeam. Folie pentru geamuri care sa nu permita caldura, parasolar pe fata si in spate, bancheta lasata si berea din lada rece si cea mai buna de pana atunci. Pai asa, sa tot stai nene pe balta!!!

Omul , ca si mine , la inceput si-o luase bine de tot, pana si-a dat seama ca se poate rezolva. Si-a cumparat folie, si-a lipit pe geamuri , parasolare si trai nu alta. Am intrat direct pe balta  pe net , pe site si omul mi-a aratat : ,,acesta este pretul pentru folie auto,,…!!!

tipuri folie

Si intr-adevar, asta face parte din personalitatea ta si a masinii, felul in care stii sa ti-o protejezi si sa o pastrezi pentru a te simti destul de ok , asa cum pe Artadeacumpara.blogspot.com, poti impartasi cateva idei despre cum sa-ti folosesti masina precum un Vip…

Post Comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.