O poveste de pe gheata- Ice Fishing Manjesti
Concursuri de pescuit

O poveste de pe gheata- Ice Fishing Manjesti

17-19 februarie 2017, Ice Fishing Manjesti/Vaslui s-a desfasurat in colaborare si sprijinul Clubului Sportiv Manjesti, cu sprijinul Directiei Judetene de Tineret si Sport si al Federatiei Romane de Pescuit Sportiv. Practic, un concurs destinat pescuitului la copca, pescuitului specific temperaturilor scazute.

Ce a fost inedit in acest concurs? Metoda folosita, in conditiile in care obligatoriu, prin regulament a fost stipulat doar folosirea mormastei sau marmustei, in functie de zona… Bineinteles, cu aplicarea larvelor de libelula pe carlig, in functie de priceperea pescarului… Sincer, pentru mine personal, a fost o surpriza sa vad metoda folosita, chiar si prinzatoare.

Am vazut pe lista participantilor si cativa prieteni cu care mai cochetam pe retelele de socializare, in ceea ce priveste pescuitul in general. ACS Gilort, respectiv Gabriel George Neamtu, Daniel Streche, Marius Arameanu si Marinel Baicea, sunt cativa cu care asteptam sa ma intalnesc in ziua dinaintea concursului, la antrenament. Asa ca mi-am facut ceva timp sa-i surprind ” la treaba”…

Daniel Streche
Gabriel George Neamtu
Marius Arameanu

Dupa cum am mai spus, balalaika si mormasca au fost punctul forte in acest stil de pescuit. Cireasa de pe tort au oferit-o cei din Republica Moldova, care asa cum specifica D. Streche, ”Sunt extraterestri si masini de pescuit la copca din orice pozitie”… Chiar si rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor…lor. A basarabenilor, care au si vazut podiumul in cele din urma.

Nu in cele din urma, unul dintre cei mai mici pescari la copca, Razvan Manolache, a demonstrat ca stie sa fie rabdator, sa incerce si sa se poata adapta conditiilor in orice moment, rezistand sa pescuiasca pana in ultimul moment. Chiar daca nu s-a regasit pe podium, la cei 10 ani, a fost incurajat cu un premiu pentru cel mai tanar pescar al competitiei

Una peste alta, pare sa se contureze si la Vaslui spiritul competitiei sportive in pescuit, adunand astfel pescari, oameni si de ce nu, viitoare alte competitii pescaresti…Felicitari participantilor, felicitari organizatorilor!!!

Plec setat doar pe rapitor!2-3 bibani sau strapi faceau cat 30-40-50 platicute!Ii ignor total pe moldoveni si ma arunc pe gheata hotarat.Copca-3 minute-nu dau de el-ma mut!Si tot asa!Beleaua dracu in zona apa e cu ~2 m mai mica decat sectorul din prima zi si pestele e f rar!

Nici macar platicute nu sunt!Mi se sopteste in casca,ca cineva a luat un biban frumos in coltul opus de unde pescuiam!Nu stau pe ganduri si parcurg cei 300 m in maxim 2 minute!Il reperez repede pe cel ce reusise,ma asez aproape de el,copca ,bang,si-l dau afara!Nu e prea mare dar decat nimic e bun si asta zic!
Moldovenii se muta din copca-n copca cu o viteza ametitoare!Si ei plini de nervi!Nici „etraterestrii” nu-l gaseau…

Vezi intreaga povestire a lui Daniel Streche…
Advertisement

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.