– Stii sfintia-ta ce trebuie ca sa iasa icrele cum se cuvine ? intreba staretul pe protopop, infingand furculita in mormanul spumos. Protopul nu se pricepea. -Trebuie un risipitor sa toarne untdelemnul si un nebun sa le bata. Iar parintele nostru bucatar, cand e vorba de icre, e si mana sparta, si smintit. Vasile Voiculescu, Capul de zimbru
- 50 gr.icre caras
- 300-400 ml ulei
- 2 linguri gris(optional)
- 1 lamaie
- 1 ceapa potrivita
- 100 gr.masline
Icrele, dupa ce au fost curatate si tinute la sare cel putin o saptamana, se pun intr-un castronel si se bat cu mixerul, adaugand treptat ulei pana incep sa prinda consistenta. Cand simtim ca s-au ingrosat cat de cat, se adauga zeama de lamaie si se continua cu mixerul . Putem adauga pentru a face o cantitate mai mare, putin gris ,care a fost fiert in prealabil. La urma se adauga ceapa si maslinele tocate marunt.
Buna ziua .
Am cumparat din supermarket niste niste icre de caras .( cel putin sub acest nume au fost vandute ).Au vrut sa prepar salata dar ce s-a intamplat este ca nu se leaga de loc.Am pus uleiul cate putin dar nu se incorporeaza,Este ca un fel de supa…Icrele au fost scoase din frigider cam cu 3 ore inainte .Am folosit ulei de masline pentru gatit si salate ,( nu virgin) Puteti va rog sa-mi dati un sfat ?! Unde am gresit ?
Va multumesc.
Va trebui sa fierbeti putin gris cu apa si sa-l adaugati putin cate putin in timp ce amestecati icrele, exact ca la ulei.Unii mai pun miez de paine inmuiat. Depinde de gustul fiecaruia…