Salate si gustari

Salata din icre de caras

 – Stii sfintia-ta ce trebuie ca sa iasa icrele cum se cuvine ? intreba staretul pe protopop, infingand furculita in mormanul spumos. Protopul nu se pricepea. -Trebuie un risipitor sa toarne untdelemnul si un nebun sa le bata. Iar parintele nostru bucatar, cand e vorba de icre, e si mana sparta, si smintit Vasile Voiculescu, Capul de zimbru

Salata cu icre de caras
  •  50 gr.icre caras
  • 300-400 ml ulei
  • 2 linguri gris(optional)
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 gr.masline

Icrele, dupa ce au fost curatate si tinute la sare cel putin o saptamana, se pun intr-un castronel si se bat cu mixerul, adaugand treptat ulei pana incep sa prinda consistenta.  Cand simtim ca s-au ingrosat cat de cat, se adauga zeama de lamaie si se continua cu mixerul . Putem adauga pentru a face o cantitate mai mare,  putin gris ,care a fost fiert in prealabil. La urma se adauga ceapa si maslinele tocate marunt.

2 Comments

  1. Buna ziua .
    Am cumparat din supermarket niste niste icre de caras .( cel putin sub acest nume au fost vandute ).Au vrut sa prepar salata dar ce s-a intamplat este ca nu se leaga de loc.Am pus uleiul cate putin dar nu se incorporeaza,Este ca un fel de supa…Icrele au fost scoase din frigider cam cu 3 ore inainte .Am folosit ulei de masline pentru gatit si salate ,( nu virgin) Puteti va rog sa-mi dati un sfat ?! Unde am gresit ?
    Va multumesc.

    Reply
    1. Va trebui sa fierbeti putin gris cu apa si sa-l adaugati putin cate putin in timp ce amestecati icrele, exact ca la ulei.Unii mai pun miez de paine inmuiat. Depinde de gustul fiecaruia…

      Reply

Post Comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.