
De obicei, preparatele mai exotice sunt dependente de unele sosuri sau condimente, ingrediente mai deosebite si greu de gasit. Alteori, acestea pot fi sau nu pe placul tuturor. Asa ca am incercat sa adopt o noua regula intr-o reteta cu creveti si calamari, folosind ceva ce oricine ar putea gasi prin casa, fara a mai fi nevoit sa-si procure sosul de salsa, de soia, chimion sau otet balsamic…
Dupa cca un minut se intorc pe partea cealalta si se scot intr-un vas cu un servetel pentru a se scurge de surplusul de ulei. Se iau doua rosii si se taie rondele, un ardei gras taiat la fel, se pun la calit in untul ramas de la prajirea crevetilor. In acest timp, in marinata cu bere de la creveti, se adauga o lingura de suc de rosii sau bulion. Se amesteca si se adauga peste rosiile si ardeii caliti in tigaie. Se mai dau intr-un clocot, se potrivesc la gust si se iau de pe foc.
Din supermarket, am luat si o punga cu ineluse de calamar pane, pe care le-am prajit tot asa, in scurt, pe o parte si pe alta… Pentru a monta pe un platou, va trebui sa punem mai intai crevetii intr-o parte, calamarii in cealalta iar la mijloc sosul de rosii. Se serveste cald, cu paine prajita sau obisnuita, amestecandu-se calamarii si crevetii cu sosul…
Pofta buna !!!