Ce,cum, unde

O partida la Stroiesti

Nu stiu altii cum sunt, insa pentru mine, pescuitul nu inseamna doar peste, peste mult si atat… Unul dintre factorii care mi-ar face viata mai usoara pe balta ar fi linistea, curatenia, locul si simtul de interactiune cu natura. Locurile in care suprematia naturii sa dea nas in nas cu pescarul, sa il carmuiasca spre apreciere, spre bun simt si subordonare.

Un astfel de loc am gasit zilele trecute pe un iaz din judetul Vaslui. Iazul de la Stroiesti, din comuna Tatarani… Sincer, inca din primele fotografii pe care le-am vazut postate pe o retea de socializare, mi-am dat seama ca potentialul unei balti naturale sta chiar aici. O balta mica, aproximativ 6 ha, a fost tocmai in asentimentul meu, cu vegetatie, salbaticie si bineinteles, ordine.

Si cum altfel, daca nu, ispita ne-a dat startul spre luciul linistit de la Stroiesti. Dupa o convorbire in prealabil cu patronul baltii, am poposit in sfarsit pe malul apei. Intr-adevar, era tocmai ce mi-am inchipuit. O latime a baltii cam la suta de metri, vegetatie, umbra salciilor care te ajuta enorm in zilele caniculare, face intr-adevar toti banii… Nu ca asta ar conta, insa nu multe sunt baltile care se respecta prin curatenie, liniste si populatie de pesti.

La scurt timp, domnul Idriceanu, patronul si prietenul nostru( de la telefon), vine cu aceeasi atitudine prieteneasca si ne povesteste aproape totul despre balta si viata, ca si cum ne-am fi cunoscut de foarte multa vreme. Asta ne incurajeaza si ne dam seama ca suntem in locul potrivit pentru 24 ore de pescuit si nu numai. Ne asigura sa stam fara grija peste noapte, deoarece nu vom avea surprize neplacute si nu vom fi deranjati de alte persoane sau obiceiuri…

Am fost pe multe balti de prin imprejurimi, unde anumiti concesionari iti luau banii( ceea ce ii intereseaza cel mai mult) si imediat te trezeai cu navoade prin apa, barci si alte scopuri de a-ti vantura apele. Justificand bineinteles ca au comenzi de peste. Nu mai zic de balacelile localnicilor de prin imprejurimi. Ca deh… canicula si arde!!!

Ei bine, la Stroiesti, este LINISTE… Cat despre capturi, nu sunt ele prea notabile, insa daca ar fi sa ma intrebati pe mine, cred ca doi crapisori la doua kg jumate la mine, altii trei la un prieten, vreo doi scapati la mal( ca asa-i in pescuit), cred ca pot fi fara nici o indoiala materia prima pentru o partida incununata de succes…!!!

Pana data viitoare( sigur vor fi si alte dati viitoare), nu va doresc decat fir intins si de ce nu, poate ajungeti pe aceasta balta unde sigur va veti simti ca la pescuit!!!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

altii mai cu noroc...

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
In principiu… a fost Ok…!!!
Advertisement

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.