Ce,cum, unde

Esecul sau succesul pescuitului pe canicula

Unul dintre factorii care influenteaza pe buna dreptate pescuitul  este  vremea caniculara, temperaturile ridicate. Studiile arata ca atunci cand apa se incalzeste datorita temperaturii de afara, pestii se retrag in colturile cele mai adanci sau umbrite ale lacurilor sau apelor curgatoare . In aceste cazuri, apa nu va mai fi la fel de oxigenata si pestii vor fi nevoiti sa leviteze daca pot spune asa, la adancime, printre agataturi sau vegetatie.

Bineinteles, ziua, ar putea fi o perioada moarta a partidei de pescuit . In aceste cazuri, nu ai de facut altceva decat sa te hidratezi, sa lenevesti si sa te pregatesti cu toate fortele pentru o partida de noapte sau de dimineata mai racoroasa, atunci cand orice pescar spera ca odata cu racirea apei sa apara trasaturile.

Deci locul ar fi prima optiune . Locurile cu apa adanca , cu diferite obstacole sau copaci , plauri . Unii pescari sustin ca cele mai bune trasaturi le-au avut pe canicula. De multe ori am avut ocazia sa vad pestii mari sarind in apropierea malului atunci cand soarele dogorea la limita caniculei.

pesti la suprafata

Nada cu care pleci increzator la partida de pescuit , este plusul succesului. Cele mai  prinzatoare dupa spusele altora ar fi nadele dulci ( miere, capsuni), amestecuri din seminte uleioase si prajite (canepa, floarea soarelui ) .

Ca si monturi, toate raman la aprecierea si priceperea pescarului . In cele mai deseori se lucreaza la dimensiunea forfacului, marimea firului de par, nr de boiliesuri sau boabe …

PP .( Parere Personala) Una dintre monturile care mi s-ar parea a avea succes atunci cand pestii se hlizesc la suprafata , ar fi zig-rig-ul,  odata cu o nada in compozitia careia intra si ceva lapte condensat( mult lapte condensat) aproape lichida, lansata cu o racheta ale caror gauri au fost acoperite cu o banda izolatoare . Forfacul lung , aprox 1,5 m  face ca lansarea sa fie mai anevoioasa insa prin adunarea forfacului in colac si legarea cu banda solubila, lansarea cu forfacul pe capacul unei galeti, orice pescar dornic de a se lauda cu o captura, se va descurca de minune…

Pentru detalii despre nada si montura zig-rig, urmariti un material al lui Andrei Vladeanu pe Fishing& Hunting Tv  .

Advertisement

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.