Din adancul unui rau de poveste
Ce,cum, unde

Din adancul unui rau de poveste

Multi pescari sau cei care prin indeletnicire mai au si o simpla undita sau lansetuta, pot fi uneori niste fericiti. De ce spun asta? Tocmai pentru ca atunci cand oportunitatea nu-ti ofera accesul spre baraj, lac, balta concesionata, te poti indrepta spre un rau, paraias, albie ce curge sau simpla licarire de apa. 

Nu ar fi posibila acesta curgere, fara sa aiba in ”custodie ” ceva forme din mediul piscicol si familia acestuia. Bine, daca faci o socoata mai lejera, cand stii ca o balta te costa 100 lei/partida, mai mult inclin sa bag 150 intr-un permis de rau, Prut, Siret sau alte paraie, unde sa ma pot astepta la neprevazuturi. 

Se petrec si aici fapte pe care le voi da spre citire mai tarzior, despre braconajul pe unul dintre cele mai simple paraie, concesionat de AJVPS-ul Vaslui, si unde nu am vazut, sincer, de cand pescuiesc eu pe raul Barlad, sa fi vazut calcai sau urma de control. Neam si alta nu. In schimb, cat este de stramt rauletul ala, ei bine, vad unele plase care isi gasesc locul in balta si braconierul care sta cu o varga la misto! Ei bine, ala nu prinde peste ma nene! Ala isi pazeste plasa, setca sau navodul. 

Totusi, se incaseaza cate 170 lei pe an de la ”pelicani”, (pe care nu-i obliga nimeni, si asta-i adevarat) ne-am facut buget si FIR INTINS!! Multumim, spunem noi, astia, fraierii! Cam asa merge treaba. Inca ma si mir ca n-am vazut sa vina vreunul sa ma intrebe de cantitate. Nu ca as fi luat in exces, dar nu am facut decat sa ma bucur de pescuit si natura. Eu, personal. Oricum, asteptam cu nesimtire sa dau ochi in viata cu un ordinar de la Asociatie.

Lasand critica la o parte, vreau sa spun ca un pescuit pe rau, poate sa aduca in orice moment satisfactii. Fie ca pescuiesti la spinning dupa vicleanul clean, stiuca, salau sau biban, la varga sau alt stil, o apa curgatoare iti va oferi satisfactii depline, asa cum si eu, am profitat de acest lucru, adunand in viata de pescar alte si alte motive de a ma increde in Pescuit si Natura!!

 

Advertisement

2 Comments

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.