Nade si momeli

Mamaliga moale

Praf de mamaliga pentru nada

Cateodata, cand se foloseste ca si nada , mamaliga va trebui sa arate si sa se comporte in apa destul de eficient. Asadar, pentru obtinerea unei mama ligi moale pentru nada se va fierbe cca 10 minute in apa malaiul care a fost cernut prin sita, in amestec cu alte ingrediente  cum ar fi srotul de floarea soarelui,arome,coloranti.

O idee mai buna este cea de a obtine un mix ( praf de mamaliga) . Prin amestecarea de malai  si faina de grau cu apa calda, drojdie de bere dizolvata in apa, se va obtine un amestec care se lasa la dospit 1 ora la caldura.

Din acest aluat se fac chifle care se coc la cuptor pana la rumenire. Dupa ce s-au racit, se curata coaja si se taie miezul in felii, se usuca bine la caldura si se macina prin masina de tocat sau rasnita.

Nada se poate obtine prin amestecul de praf de mamaliga cu apa sau lichide , indulcitori,sirop de porumb,nectar,etc.

Post Comment

*