Nade si momeli

Cum se prepara boiliesurile de mamaliga

Reteta home made by Iulian Miu ( un prieten pescar din Elvetia)

Una dintre retetele mele momelile mele preferate pentru caras si crap, pentru fir de par sau  direct pe carlig, sun boiliesurile sau cubuletele de mamaliga. Daca tot suntem la o vreme si un anotimp in care suntem aproape privati sa iesim in natura, datorita temperaturilor scazute sau zapezii vroiam sa impartasesc aceasta reteta cu voi, pescarii si sa aflu poate mai multe imbunatatiri care i s-ar putea aduce, impresii, etc…

Ca si compozitie, de obicei, faina de malai, sare si un ou… Se cerne faina bine, pana se obtine o granulatie mai fina, se amesteca cu sarea si oul pana se obtine un bulgare compact si tare, care nu se mai lipeste. Bineinteles, pe tot timpul framantarii se mai adauga cate putina faina pentru a se compacta… Se rup bucatele mici, se modeleaza boiliesuri de toate marimile in functie de pestii urmariti sau monturi. Pentru a obtine cubulete se poate face o turta, si se taie cubulete din aceasta. Boiliesurile si cuburile se pun in apa clocotita si se fierb pana in momentul cand ies la suprafata. Se scot pe servetele uscate, se lasa la racit si se pastreaza la rece.-

mamaliga 1 mamaliga2 mamaliga4 mamaliga5mamaliga3

Eu personal, le aditivez cu diferite arome, spray-uri sau usturoi granulat, inaintea partidei de pescuit. Le mai echilibrez cu cate un bob de porumb flotant sau un pop-up.Pe firul de par am fost placut surprins sa observ o durata de rezistenta de pana la 5-6 ore, pe timp de vara. Normal, cand pestele nu tragea… chiar asa….!!!

Fir Intins !!!!

2 Comments

Post Comment

*