Saramuri si borsuri

Saramura Romaneasca


  • peste amestecat
  •  biban, caras,crap,platica,rosioara
  •  2 cepe mari
  • morcov -2-3 ardei grasi
  • rosii -ardei iute –
  • piper, boia de ardei, sare

Se curata mai intai pestele, care este trecut printr-un praf de sare. Se  coc putin rosiile , morcovul curatat si  ardeii pe o tava incinsa pe foc sau pe gratar.  Rosiile se curata de coaja, se taie marunt, la fel se procedeaza si cu ardeii . Nu este nici o problema daca ardeii nu se pot curata bine de coaja. Morcovii se taie rondele mai groase.  Se curata si ceapa si se taie in patru. Se asterne pe tava un strat de sare si se pune pestele intreg, daca este pe gratar, pestele se sareaza abundent dinainte. Cat timp se face pestele, se pune un vas cu apa ( de preferat un ceaun de tuci) la fiert, in care se adauga sare si se adauga toate legumele in apa clocotita cu sare , mai putin rosiile.  Intoarcem pestele de pe o parte pe alta si cand este gata , il punem intr-un vas cu capac. Saramura se potriveste  la gust cu sare, piper, boia de ardei, se adauga rosiile maruntite  sau se pot inlocui cu pasta de tomate sau suc de rosii…

Saramura de peste romaneasca

Post Comment

*