Salate si gustari

Tacos cu salau


  • 500 gr. fileuri de salau
  • 100 gr. faina alba
  • 1 varza rosie
  • 1 lamaie
  • 3 rosii
  • maioneza sare,
  •  piper
  • 5 lipii
  • coriandru
  • boia ardei dulce
  • 1 lingurita miere

La inceput se taie varza rosie in feliute lungi si subtiri, se amesteca intens cu mierea si maioneza dupa , se adauga zeama de la jumatate de lamaie, se asezoneaza cu putina sare si se lasa pana terminam de pregatit pestele. Fileurile de salau se taie bucati de 4-5 cm latime si lungi atat cat sunt ele, se dau printr-un amestec de faina alba cu sare,boia de ardei si seminte de coriandru macinat. Se prajesc cu atentie in ulei incins aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte pana cand pestele se face rumen auriu. Se lasa pe un servetel sau hartie speciala pentru a-si lasa surplusul de ulei incorporat pe timpul prajirii. Pestele se poate pregati si pe gratar, chiar este indicat pentru acei ce iubesc gustul de camping.  Se indeparteaza semintele rosiilor dupa care , se taie fasii si se adauga putina sare. Lipia se incalzeste putin la cuptor , pe care ulterior,se adauga varza rosie cu maioneza pregatita dinainte, pestele prajit, rosiile si se impacheteaza (ruleaza) in asa fel incat sa poata fi tinuta si servita.

Post Comment

*