Salate si gustari

Salata din icre de caras

 – Stii sfintia-ta ce trebuie ca sa iasa icrele cum se cuvine ? intreba staretul pe protopop, infingand furculita in mormanul spumos. Protopul nu se pricepea. -Trebuie un risipitor sa toarne untdelemnul si un nebun sa le bata. Iar parintele nostru bucatar, cand e vorba de icre, e si mana sparta, si smintit Vasile Voiculescu, Capul de zimbru

Salata cu icre de caras
  •  50 gr.icre caras
  • 300-400 ml ulei
  • 2 linguri gris(optional)
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 gr.masline

Icrele, dupa ce au fost curatate si tinute la sare cel putin o saptamana, se pun intr-un castronel si se bat cu mixerul, adaugand treptat ulei pana incep sa prinda consistenta.  Cand simtim ca s-au ingrosat cat de cat, se adauga zeama de lamaie si se continua cu mixerul . Putem adauga pentru a face o cantitate mai mare,  putin gris ,care a fost fiert in prealabil. La urma se adauga ceapa si maslinele tocate marunt.

2 Comments

  1. Buna ziua .
    Am cumparat din supermarket niste niste icre de caras .( cel putin sub acest nume au fost vandute ).Au vrut sa prepar salata dar ce s-a intamplat este ca nu se leaga de loc.Am pus uleiul cate putin dar nu se incorporeaza,Este ca un fel de supa…Icrele au fost scoase din frigider cam cu 3 ore inainte .Am folosit ulei de masline pentru gatit si salate ,( nu virgin) Puteti va rog sa-mi dati un sfat ?! Unde am gresit ?
    Va multumesc.

    Reply
    1. Va trebui sa fierbeti putin gris cu apa si sa-l adaugati putin cate putin in timp ce amestecati icrele, exact ca la ulei.Unii mai pun miez de paine inmuiat. Depinde de gustul fiecaruia…

      Reply

Lasă un răspuns la Maria Anulează răspunsul

*