Salate si gustari

Creveti si calamari in sos de rosii si bere

Creveti si calamari in sos de bere
Creveti si calamari in sos de bere

De obicei, preparatele mai exotice sunt dependente de unele sosuri sau condimente, ingrediente mai deosebite si greu de gasit. Alteori, acestea pot fi sau nu pe placul tuturor. Asa ca am incercat sa adopt o noua regula intr-o reteta cu creveti si calamari, folosind ceva ce oricine ar putea gasi prin casa, fara a mai fi nevoit sa-si procure sosul de salsa, de soia, chimion sau otet balsamic…

Asadar, 400 grame de creveti congelati si curatati, se pun la marinat cu 200 ml de bere ( in cele mai dese cazuri se foloseste vinul alb, demisec). In aceasta compozitie se mai adauga 2 catei de usturoi, zdrobiti cu muchia cutitului si tocat( a nu se pisa usturoiul), sare, piper si cateva fire de patrunjel tocat marunt… In aceasta marinata se lasa aproximativ o ora. Intr-o tigaie (eu am folosit un wok) se topeste un cub de unt, iar cand sfaraie se adauga crevetii astfel incat sa fie acoperit tot fundul tigaii.

Dupa cca un minut se intorc pe partea cealalta si se scot intr-un vas cu un servetel pentru a se scurge de surplusul de ulei. Se iau doua rosii si se taie rondele, un ardei gras taiat la fel, se pun la calit in untul ramas de la prajirea crevetilor. In acest timp, in marinata cu bere de la creveti, se adauga o lingura de suc de rosii sau bulion. Se amesteca si se adauga peste rosiile si ardeii caliti in tigaie. Se mai dau intr-un clocot, se potrivesc la gust si se iau de pe foc.

Din supermarket, am luat si o punga cu ineluse de calamar pane, pe care le-am prajit tot asa, in scurt, pe o parte si pe alta… Pentru a monta pe un platou, va trebui sa punem mai intai crevetii intr-o parte, calamarii in cealalta iar la mijloc sosul de rosii. Se serveste cald, cu paine prajita sau obisnuita, amestecandu-se calamarii si crevetii cu sosul

Pofta buna !!!

Post Comment

*