Peste la cuptor

Stiuca cu legume la cuptor

stiuca cu legume

Stiuca, ca si preparat ,se preteaza cel mai bine ca facuta la cuptor. Pentru a diversifica cat mai multe gusturi, propun o reteta cu stiuca si legume pentru un surplus de arome si vitamine.  Pentru preparare sunt necesare ingrediente cum ar fi :

  • 2-3 stiuci( 1-2 kg)
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare,piper macinat
  • 2 linguri bulion

Stiucile se curata , se spala, se cresteaza si se sareaza. Morcovii se taie rondele, rosiile se taie feliute subtiri si ceapa pestisori. Legumele se amesteca si se marineaza dupa gust cu putin ulei , sare, piper si zeama de lamaie. Tava de cuptor se unge cu unt sau ulei de masline, se aseaza stiucile una langa alta si printre ele, legumele pregatite dinainte. Se mai adauga putina apa . Separat se face un sos din bulion,cimbru,sare ,piper si apa calduta. Cand sunt aproape gata se adauga sosul si se mai lasa  un clocot doua. Din cand in cand se stropesc stiucile cu sosul lasat  in tava. Se lasa la cuptor  cca. 40 minute

Post Comment

*