Peste la cuptor

Macrou cu legume la cuptor

Unul dintre pestii cu care ma impac cel mai bine la gatit si servit, este fara nici o indoiala macroul. Simplu, usor si gustos. Insa cand afara este o temperatura caniculara care te instiga la consumul cator mai multe lichide, fructe si legume, este clar ca nici prajit nu ne face bine si nici placere. Este un peste gras si trebuie musai sa i se atribuie ceva verdeturi…

Astfel, un macrou cu legume la cuptor este alegerea ideala pentru preparare si servire. Ca si ingrediente, am ales:

  • trei pesti de macrou
  • trei morcovi
  • o ceapa mare
  • doi catei usturoi
  • un ardei gras
  • 4 rosii si o lingura pasta de tomate
Se pregateste pestele, se spala, se sareaza si se lasa deoparte. Se taie morcovii in rondele subtiri, ardeiul gras in fasii, ceapa julien( pestisori). Intr-o tava de cuptor unsa cu ulei de masline, se aseaza si se intind legumele taiate. Deasupra se aseaza pestii si se dau la cuptorul incins in prealabil.

Rosiile se taie in bucati mici si se amesteca intr-un castron cu usturoiul tocat marunt, pasta de rosii si putina sare. Dupa 20 minute acestea se adauga in tava de cuptor, peste peste si se amesteca uniform.

Se mai lasa inca 15 minute dupa care se scoate tava din cuptor.

Se serveste pestele cu mamaliguta…

Pofta Buna  !!!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Post Comment

*