Crap cu legume si sos de rosii
Peste la cuptor

Crap cu legume si sos de rosii

Pentru aceasta reteta am avut disponibil un crap de aprox 2,5 kg (pescuit de mine, clar🎣🎣🐟👍  ) pe care l-am curatat, crestat si eviscerat, conform planului destinat. Adica…pentru cuptor.

In tava unsa in pralabil cu putin ulei de masline, am adaugat doi ardei grasi galbeni, doi capia rosii, trei morcovi maricei taiati rondele, trei rosii mari taiate marunt, doua cepe taiate julien si asezonarea aferenta cu sare, piper, boia de ardei. Am uns si pestele bine cu acest amestec de condimente. (Condimentele amestecate cu putina apa pana devin o emulsie).

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incins pret de 45 minute. In acest timp am preparat un ketchup din suc de rosii, sare, piper, cimbru si doi catei de usturoi zdrobiti si tocati marunt. Am luat folia de pe tava si am turnat acel ketchup. Cu o lingura, am mai stropit pestele cu sosul din tava si l-am mai lasat inca 20-25 minute descoperit la cuptorul cu focul la mic. 

Ingrediente

-1 crap (de preferat peste 1 kg)

-doua cepe mari

-2 ardei grasi, 2 ardei capia-sau ardei rosii

-300 ml suc de rosii

-2-3 rosii potrivite

-2-3 catei de usturoi

-trei morcovi

-sare, piper, cimbru sau rozmarin

Crap cu sos de rosii

Post Comment

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.