Crap cu legume la cuptor
Peste la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Crapul este unul dintre cei mai ravniti pesti pasnici, cel mai vanat si mai ”bucatarit” din tara noastra. Fie file, fie rondele ori la cuptor, crapul poate face deliciul unui fel de mancare in care toti membrii familiei sau oaspeti sa fie destul de multumiti. Ideea este sa fie gatit bine, fara complicatii si cat mai la obiect.

Reteta de astazi, Crap la cuptor cu legume, este o idee conceputa clasic si oricine o poate realiza cu doar cateva materii prime uzuale.

– un crap, aprox. 1,5-2 kg. Al meu a avut 2 kg… captura proprie de la ultima partida de pescuit( sa fiu putin in asentiment

– doua cepe potrivite

– doi morcovi

– 3 ardei grasi si kapia( rosii si galbeni)

– un ardei iute verde

– sare, piper,boia ardei dulce-iute

– patru cartofi

– 200-300 ml bulion sau suc rosii

– 4 rosii coapte bine

– doi catei usturoi

Ceapa se taie julien, morcovul se taie rondele, ardeii se taie cerculete, rosiile se taie felii subtiri. Se pun intr-un vas, se amesteca cu sare, piper si boia de ardei. Intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de masline, se face un pat cu aceste legume.

Cateii de usturoi se zdrobesc cu lama unui cutit, se toaca marunt si se adauga la restul de legume. Cu acesta se umple burta crapului.

Crapul se curata, se cresteaza si se unge cu ulei si usturoi tocat. Se aseaza peste stratul de legume, se asezoneaza cu sare si putin ulei de masline.

Se da la cuptor pentru cca 60 minute. In acest timp, din bulion sau sucul de rosii se face un ketchup, adaugandu-se cimbru, piper, usturoi tocat marunt, sare, piper si se adauga in tava cu peste.

In acest timp, eu am curatat cei patru cartofi, i-am taiat cubulete si i-am fiert separat. Apoi i-am adaugat in tava cu peste. Se mai lasa inca 30 minute urmand ca din cand in cand, pestele sa fie uns cu lichidul din tava… In rest, Numai bine si pofta mare!!!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Post Comment

*