Culinare Pescaresti

Conserva de cod

Fara sa vrem, oadata plecati intr-o activitate de moment, suntem nevoiti sa trecem direct pe la SuperMarket pentru a lua din mers ceva de-ale gurii. Aici, parerile sunt impartite, insa in cele mai dese cazuri, pateurile sau conservele de peste primeaza in alegerea meniului pentru deplasare…

Eu va propun astfel o reteta de conserva rapida, care se poate pastra si servi in orice moment al zilei si anume o conserva calda sau rece, dupa caz, si anume:

Conserva de cod in sos tomat….

– Trunchi de cod ( 1-2 kg)

– o ceapa mare

– 2 catei usturoi

– 200 ml suc de rosii( se poate inlocui cu sucul de rosii in sos tomat la borcan)

– un morcov

– piper, sare, seminte coriandru( de preferinta macinate)

– un pahar vin alb

– o lamaie

Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la inabusit cu putin ulei de masline si apa… Cand incepe sa sfaraie legumele, se adauga bucatile de cod, intorcandu-se pe de o parte si de alta, pana cand se fac aurii…

Se adauga sucul de rosii, impreuna cu rosiile din conserva maruntite in prealabil, ( eu am folosit rosii la saramura, dau un gust mai deosebit)

Se amesteca incet, se adauga paharul cu vin, se mai lasa inca 10 minute la foc mic, se potriveste gustul cu sare, piper, coriandru, eventual ar fi potrivite cateva frunzulite de rozmarin, asa cum am pus eu.

Se zdrobesc cateii de usturoi, se toaca marunt, se adauga in tigaie, se inchide focul si se pune capacul.

Se pune codul in tigaia cu legumele inabusite
SAMSUNG CSC
Se adauga piper, sare, rozmarin, suc de rosii
SAMSUNG CSC
Se lasa la fiert usor, la foc mic
SAMSUNG CSC
rosii la sare
SAMSUNG CSC
servire

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Post Comment

*